We support MBA MSc BSc of University of London
26/08/2019
 
 Home > Ελληνικά > Νέα

Άδειες ΚΕΜΕ

Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα δύο πίνακες ΚΕΜΕ, τριάντα που πήραν άδεια και δέκα που δεν πήραν.
Αποστείλαμε στο ΕΚΕΠΙΣ, υπεύθυνο όργανο των ελέγχων, την εξής επιστολή.

 


Προς
Τον κ. Πρόεδρο ΕΚΕΠΙΣ
ΕΝΤΑΥΘΑ

                                                                                  Βάρκιζα, 29/7/2010


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα πίνακας ΚΕΜΕ που έλαβαν άδεια λειτουργίας και, παραδόξως με την ίδια προβολή, έτερος πίνακας δέκα φορέων που ζήτησαν άδεια λειτουργίας αλλά δεν τους χορηγήθηκε λόγω διαφόρων ελλείψεων.
Με πολύ δυσάρεστη έκπληξη κ. Πρόεδρε διαβάσαμε μεταξύ των δεύτερων και τη δική μας Εκπαιδευτική ΕΠΕ.
Η καταχώρησή αυτή είναι παντελώς ανακριβής και μας προξενεί μέγιστη ηθική και υλική βλάβη.
Είναι γνωστό στην Υπηρεσία σας ότι είχαμε λάβει άδεια Κολλεγίου, ίδρυσης (ΦΕΚ 1532/Β/27-7-2009) και λειτουργίας υπό όρους (ΦΕΚ 2139 Β / 1-10-2009).
Λόγω αλλαγής του επιχειρησιακού μας σχεδίου δεν υποβάλαμε τη συμπληρωματική αίτηση που μας ζητήσατε και, με την από 14/6/2010 δική μας, σας δηλώσαμε ότι δεν επιθυμούμε τη λήψη άδειας ΚΕΜΕ.
Συνεπώς άδεια δεν εκδόθηκε όχι «κατόπιν ελέγχου», αλλά γιατί ζητήσαμε να μην εκδοθεί και ως εκ τούτου δεν έπρεπε να συμπεριληφθεί η εταιρεία μας στην ανακοίνωσή σας.
Η ανακοίνωση αυτή και η αναφορά της εταιρίας μας δίνει την εντύπωση ότι «αποτύχαμε στις εξετάσεις», μειώνει την εικόνα μας, προκαλεί δυσμενείς εντυπώσεις και επιφέρει σε μας υλική και ηθική ζημία, πράγμα που ασφαλώς δεν είναι στις προθέσεις σας.
Θα παρακαλέσουμε, και είμαστε βέβαιοι ότι θα σπεύσετε, να επανορθώσετε άμεσα με την ίδια προβολή με την οποία μας βλάψατε στα ΜΜΕ.

Με τιμή,

Κ. ΔΟΥΚΑΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ  Αξιότιμη κυρία Υπουργό Παιδείας

 


---------------------------------------------------------------------------------
Μας τηλεφώνησαν άμεσα από το ΕΚΕΠΙΣ και μας είπαν ότι η εισήγησή τους προς το Υπουργείο ήταν ότι εμείς δεν θελήσαμε άδεια ΚΕΜΕ και δεν μας έκοψε κάποιος έλεγχος.
Αναμένουμε λοιπόν την άμεση επανόρθωση που θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε και την εξάλειψη από τους «αποτυχόντες» του δικού μας ονόματος.
----------------------------

Είναι χιλιοειπωμένο στον ιστότοπό μας αλλά ας το επαναλάβουμε και πάλι.
Έχουμε γραπτές συμβάσεις συνεργασίας με δύο από τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, το University of London και το Modern University for the Humanities Μόσχας
Στεγαζόμαστε σε ιδιόκτητο campus 30 στρ, σε ιδανικό για εκπαίδευση σημείο της Αττικής.
Το κυριότερο όμως είναι το εξής.
Επί δεκαετίες ταλανίζεται η πατρίδα μας με το θέμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης λόγω του άρθρου 16 του Συντάγματος το οποίο μπορεί να μην αρθεί και ποτέ. Και τώρα ακόμη δεν επιλύθηκε αφού οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι ξεκινούν δικαστικούς αγώνες ακόμη και στο εξωτερικό.
Εμείς λαμβάνοντας υπ’ όψη όλες τις παραμέτρους στη χώρα μας διατυπώσαμε την εκπαιδευτική μας πρόταση η οποία είναι καθ’ όλα νόμιμη: ως εκπαιδευτική ΕΠΕ εγγράφουμε στα κορυφαία ξένα Πανεπιστήμια χωρίς να παρεμβαίνουμε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευσή τους ώστε να μη υποβιβαστεί κατ’ ελάχιστο η ποιότητα σπουδών και το κυριότερο να αναγνωρίζονται και από τον ΔΟΑΤΑΠ τα διεθνούς κύρους πτυχία τους βάσει του ν. 3328/2005.
Επειδή οι απαιτήσεις τους είναι πολύ υψηλές οι δε εξετάσεις εντελώς αδιάβλητες, η δική μας συνεισφορά στη νεολαία είναι ότι επεξεργαστήκαμε δικό μας σύστημα ανάπτυξης των ιδίων ικανοτήτων των φοιτητών σε εικονικές και υλικές αίθουσες, ατομικά και ομαδικά.
Η προσφορά μας λοιπόν δίνει δυνατότητα απόκτησης ισχυρότατων πτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων, αναγνωρισμένων τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.


 

                                                                              Κωνσταντίνος Δούκας
                                                                              Πρόεδρος PAN College

Πιέστε για την προηγούμενη σελίδα.  Αρχή της σελίδας.

 


powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες

Πιέστε για ΕλληνικάPress for EnglishPress for Russian